RTSH 24 Live

Teknologji

Rumani, sipërmarrësit vendas ndërtojnë një park me ere 35 milionë euro

06/05/2022

Rumani, sipërmarrësit vendas ndërtojnë një park me ere 35 milionë euro

Dy sipërmarrës në rajonin verilindor të Rumanisë të Moldavisë, Manole Gheorghe dhe Vasile Domente nga Buzau, po instalojnë në Vaslui turbina me erë në një park me erë që vlerësohet të kushtojë 38 milionë euro, njofton Romania Insider.

East Eolian Poject, kompania e projektit në pronësi të dy investitorëve, mori miratimin teknik për lidhjen me rrjetin të parkut me erë me fuqi 48 MW.

Miratimi u dha në fillim të shkurtit dhe plotëson një portofol solid të projekteve të energjisë së gjelbër. Portofoli i projekteve për të cilat të dy kanë marrë tashmë miratimet teknike për kyçje në rrjetin kombëtar ka arritur vlerën 558 mln euro dhe një kapacitet total prej 700 MW, sipas të dhënave të përpiluara nga Ziarul Financiar.