RTSH 24 Live

Lifestyle

P Revolucioni në sigurinë e automjeteve në 60 vjet

09/12/2021

P Revolucioni në sigurinë e automjeteve në 60 vjet
Në vitin 2019 janë regjistruar 6,7 milionë aksidente vetëm në SHBA, shifër që u ‘përkthye’ në 36,096 vdekje. Por statistikat mund të kishin qenë më të rënda nëse nuk do të ishte për rripat e sigurimit, jastëkët e ajrit dhe pajisjet e tjera të sigurisë.

Të dhënat e U.S. Bureau of Transportation të përpunuara nga Capitalvisualist tregojnë se edhe pse numri i automjeteve në qarkullim është shumë më i lartë se në vitin 1960, numri i fataliteteve ka rënë me rreth 78 për qin