RTSH 24 Live

Europa

COVID-19, rritja e rasteve, 10 rajone italiane me kod të verdhë

03/01/2022

COVID-19, rritja e rasteve, 10 rajone italiane me kod të verdhë

Rritja e normës së pozitivitetit, nga 13 në 22%, dhe shtrimet në spital që po rriten, kanë bërë që dhjetë rajone të vendit, të klasifikohen me kodin e verdhë.

Ato janë Lombardia, Piemonte, Lazio, Siçilia, Kalabria, Friuli Venezia-Giulia, Liguria, Marche, Veneto dhe provincat autonome Bolzano dhe Trento.

Në 24 orët e fundit, virusi bën kapërcime të shumta dhe tashmë qeveria po punon për të gjetur një solucion, që nuk premton të jetë shumë i lehtë, për masat e radhës që do të diskutohen të mërkurën në CDM.

Edhe pse ende nuk ka një kalendar të përcaktuar për masat në pritje, diskutimi për zgjatjen e superkalimit të gjelbër në botën e punës do të zbresë në tryezën e Këshillit të Ministrave.

Eksponentët dhe politika janë përfshirë në debate të hapura dhe po reflektohet mbi një marrëveshje të caktuar që është zgjatja e detyrimit të certifikatës së gjelbër të përforcuar për punonjësit e administrata publike.

Në kategorinë e punës private, nga ana tjetër, do të kishte disa kompleksitete për të kapërcyer dhe për këtë do të jetë e nevojshme konsultimi me sindikatat dhe kompanitë, pasi qeveria synon të arrijë në zgjedhje sa më të përbashkëta.

Çështja e kthimit në shkollë mbetet ende për t’u trajtuar. Edhe nëse nuk ka shtyrje të datës së kthimit në mësim ku shkollat ​​do të rihapen nga data 7 deri më 10 janar.

Me buletinin e fundit me 61,046 raste të reja dhe 133 vdekje brenda një dite, të dhënat e para nga fundjava e Vitit të Ri sapo kaluan numrat ditorë rekord të infeksioneve më të ulëta, në përputhje me rënien fiziologjike të shifrave gjatë fundjavës.