RTSH 24 Live

Europa

Britania e Madhe në diskutime se si të largohet gruri nga Ukraina

24/05/2022

Britania e Madhe në diskutime se si të largohet gruri nga Ukraina

Britania është në diskutime me Ukrainën se si të ndihmojë në nxjerrjen e grurit nga vendi pasi Rusia bllokoi portet e saj kryesore detare, tha të martën ministri i transportit Grant Shapps, njofton Reuters.

Shapps tha se ishte shumë i shqetësuar për këtë çështje, e cila ka parë rritje të çmimeve globale të ushqimeve pasi Ukraina nuk është në gjendje të eksportojë gati 25 milionë ton drithëra dhe u takua me ministrin ukrainas të Infrastrukturës Oleksander Kubrakov javën e kaluar.

"Ne po diskutonim detaje në të cilat nuk mund të hyj, por se si mund të ishte infrastruktura për të siguruar gjethet e grurit," tha Shapps për Sky News.

"Ne po shqyrtojmë të gjitha opsionet e ndryshme ... ka shumë mënyra të ndryshme potenciale për të nxjerrë grurë dhe mallra të tjera jashtë vendit," tha ai. "Është absolutisht thelbësore që ne ta bëjmë, përndryshe mund të ketë shumë uri dhe madje edhe zi buke." (Sipas Reuters)